» Soorten leningen
Er zijn verschillende soorten leningen:

Ten eerste is er de hypotheek. De bank leent het geld aan iemand die een huis koopt. Die persoon betaalt rente aan de bank. Als onderpand dient het huis.

Ten tweede is er de persoonlijke lening. Een lening aan een persoon om een grote aankoop te financieren. Omdat het risico hiervoor groter is, en hiernaast een onderpand ontbreekt, zal de rente over een persoonlijke lening hoger zijn dan de hypotheekrente.

Hiernaast is er de achtergestelde lening. Een lening die slechts terugbetaald zal worden als de andere schuldeisers eerst uitbetaald zijn. Dit is risicoverhogend waardoor de rente ook hogeris.

Het Doorlopend krediet is nog een soort lening. Hierbij ligt het leenbedrag niet vast, maar kan wanneer het nodig is geld worden opgenomen en afgelost.

Het Overbruggingskrediet. Opvallend hierbij is dat het een beperkte periode in de tijd moet overbruggen die dus eerst betaald moet worden. De verkoop van de andere woning om het overbruggingskrediet terug te betalen aan de bank. De eigenaar krijgt dus pas later het geld van anderen. Veelal wordt hierbij gebruik gemaakt van een hypothecair mandaat.

[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden


Copyright 2002-2018